KÜLFÖLD

Új orvosi módszer segíti a siket gyermeket

19 hónap után végre hall a kisfiú.
  • Szerző: emta

Szeretlek – ez volt az első szó, amit Kanon Newsome 19 hónapos korában hallhatott először.

A kicsinél a születése után kétoldali halláskárosodást regisztráltak, amelyről a vizsgálatok megállapították, hogy szülei génhibájára vezethető vissza.

Hónapokig úgy tűnt, a családnak bele kell törődnie a helyzetbe, ám végül az atlantai gyermek-egészségügyi intézményben reményteli hírt közöltek velük: implantátumokkal orvosolható lehet a probléma. A speciális szerkezetek nem a hangot erősítik fel, hanem elektromos impulzusokat továbbítanak a hallóidegekhez, amelyek hallásérzetet keltenek az agyban.

Ahogy a brit Mirror című napilap írja, Kanon 19 hónaposan esett át az első műtéten, a szüleivel való újbóli találkozásról készült felvétel pedig igencsak beszédes. A kisfiún látszik, hogy kissé rémült és nem érti hirtelen, mi történik vele, próbálja a fülét rángatni, de aztán elmosolyodik, amikor anyukája, Lindsey azt mondja neki: "szeretlek."

Három hónappal később Kanon újabb implantátumot kapott, s azóta élete komoly fordulatot vett: előszeretettel táncol lehunyt szemmel blueszenére, de a terápiás kezelések jóvoltából beszélni is tanul. Első szavával, amely a "meleg" volt, a múlt hónapban örvendeztette meg a szüleit.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?