KÜLFÖLD

Új értelmet nyert a „dubajozás” a koronavírus árnyékában

Nagyon úgy tűnik, hogy sok pénzzel mindent el lehet intézni Dubajban.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A világ legtöbb országában először az egészségügyi dolgozókat, az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket oltják be a koronavírus ellen kifejlesztett vakcinával. Ezeken a helyeken a gazdagoknak és a politikusoknak is ki kell várniuk a sorukat, hiába szeretnék magukat minél előbb védettnek tudni. Ráadásul nehezíti a helyzetet, hogy Brüsszel szerencsétlenkedése miatt az Európai Unióba a korábban vártnál jóval kevesebb vakcina érkezett eddig. Úgy tűnik azonban, hogy létezik egy kiskapu, amit a tehetősebb emberek kihasználhatnak. Nagy-Britanniában létezik egy különböző exkluzív szolgáltatásokat nyújtó klub (Knightsbridge Circle), amelynek tagsági díja megközelíti a 12 millió forintot. A listán a királyi család egyes tagjai, sztárok, sportolók és szupergazdag üzletemberek szerepelnek.

A gazdagok soron kívül beoltathatják magukat Dubajban

A privát klub legújabb szolgáltatása keretében azt kínálja fel a tagjainak, hogy repüljenek Dubajba vagy Abu-Dzabiba, ahol bizonyos összegért cserébe soron kívül beoltathatják magukat a Pfizer/BioNTech vakcinájával.

Az első és az ismétlő oltás közötti időszakot is luxusban tölthetik el a jelentkezők.

Az ismétlő oltásra várva sem kell a szupergazdagoknak unatkozniuk, a napsütötte tengerparton biztosítanak számukra felhőtlen szórakozást és kikapcsolódást. A Telegraph cikkéből kiderül, hogy az arab térségen kívül Oroszországban is van lehetőség a várakozási idő lerövidítésére. A 74 éves amerikai rendező, Oliver Stone már tavaly decemberben beoltatta magát a Sputnik-V nevezetű orosz vakcinával.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?