KÜLFÖLD

Új, 40 fős cenzorcsapat a Facebookon! Az EP választások "tisztaságát" védik...

Az önjelölt igazságosztók és gondolatrendőrök majd mindent megtesznek azért, hogy kiszûrjék a megbízóik által "rossz szereplőknek" vélt személyeket és szervezeteket.
  • Szerző: SZM

“A Facebook-cenzúra a progresszív totalitarizmus legújabb projektje. A közösségi oldalak cenzúrája morálisan védhetetlen, hiszen lábbal tiporja a szólásszabadság alapelvét; politikailag veszélyes, hiszen tagadja a nemzeti szuverenitáson alapuló törvények és szabályok érvényességét.” Megadja Gábor cikkéből idéztünk, amelynek címe: Globalista könyörgés a cenzúráért és
amelyet a Facebook letiltott, pedig azt a Századvég fizetett hirdetésként tette volna fel.

A cikk áprilisban íródott, viszont ezena  héten egy új hír tette még aktuálisabbá. Mert kiderült, hogy

a napokban egy 40 fős új cenzorcsapatot állított hadrendbe Zuckerberg. Ezeknek a nyelveket kiválóan beszélő “szakértőknek” egyetlen feladatuk van: nekik az EP választás tisztaságára kell vigyázniuk...

Keresniük kell a manipuláció jeleit, a hamis híreket és a gyűlöletbeszédet. Egy globális hálózat támogatja őket, hírszerzési, adatbányászati szakértőkkel, különböző kutatókkal és mérnökökkel.

A “rossz szereplőket” kell kiszűrniük és maga a Facebook egyik alelnöke, Richard Allan árulta el, hogy 2017 októbere és 2018 novembere között nem kevesebb mint 2,8 milliárd /!!/ “fake accountot” számoltak fel a hálózaton. Erről viszont eszünkbe juthat, hogy hivatalba lépése után nem sokkal Donald Trump a CNN-t nevezte “fake news” (hamis hírek) gyárnak, de a Facebooknak (FB) nyilván soha nem jutott eszébe, hogy azóta akár egyetlen hírét is cenzúrázza.

Sőt, a FB arra is büszke, hogy az elmúlt hónapban olyan, Trump elnök nevéhez fűződő kampány reklámjait fedezte fel, amelyek nem feleltek meg a világcég kényes elveinek. Találtak továbbá egy olyan szélsőjobboldali spanyol hálózatot, amelynek gondolatai 1,7 millió embert értek el, valamint egy, a kemény Brexitet támogató “astroturf” kampányt, amelyet látszólag egy alulról jövő – civil és független – kezdeményezés hozott létre, de amely mögött valójában kemény pénzügyi és politikai támogatás volt.

Összességében kijelenthető, hogy a FB, mint elszabadult hajóágyú továbbra is igazságosztóként és önjelölt gondolatrendőrként fogja befolyásolni a közelgő EP választásokat azzal, hogy maga dönti el: ki a jó fiú és ki a rossz. Melyek azok az üzenetek, amelyek maradhatnak és melyek azok, amelyek a “deep state” érdekeivel szemben állnak,
ezért irtandók,
akár csak arra a néhány napra, amíg túl nem leszünk a
választásokon.

Pedig erre nyilvánvalóan messze nem elég ez a 40-es cenzorgárda és ezt maga Nathaniel Gleicher, a FB kiberbiztonsági főnöke is elismerte azzal, hogy képtelenek “teljes mértékben megvédeni a választásokat.”

Még szerencse.

Forrás: MagyarNemzet, TheGuardian

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?