KÜLFÖLD

UFO-figyelő katonai egységet hoz létre az amerikai kormány

A hivatalos álláspont szerint az azonosítatlan repülő tárgyak száma folyamatosan növekszik, és ez nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

UFO-figyelő munkacsoportot hoz létra az amerikai kormány, miután több szövetségi ügynökség is arról számolt be a közelmúltban, hogy nem tudnak érdemi magyarázatot adni egy sor – az Egyesült Államok légterében észlelt – azonosítatlan repülő objektumra és jelenségre – írja a CNN.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Védelmi Minisztérium kedden jelentette be, hogy Joe Biden elnök utasítására egy külön egységet állítanak fel, melynek az UFO-jelentések felkutatása, gyűjtése és elemzése lesz a feladat. A hivatalos álláspont szerint erre azért van szükség, mert a légtérben felbukkanó azonosítatlan repülő tárgyak száma folyamatosan növekszik, és ez nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

„Bármilyen légi objektum behatolása a légterünkbe repülésbiztonsági és műveletbiztonsági aggályokat vet fel, és nemzetbiztonsági kihívásokat jelent

– olvasható a Pentagon közleményében, melyben azt is megjegyezték, hogy a légi objektumok azonosításával és kezelésével foglalkozó szinkronizációs csoport a haditengerészet azonosítatlan légi jelenségekkel foglalkozó munkacsoportjának utódja lesz, amelyet a hadsereg tavaly állított fel.

A Joe Biden vezette kabinet júniusban egyébként azt közölte, hogy különböző kormányzati források összesen 144 UFO-észlelést jelentettek 2004 óta, többségében az amerikai haditengerészet részéről. Ebből 80 megfigyelést több érzékelő is megerősített. A jelentésben leírt esetek között vannak olyanok, amelyekről videofelvétel is készült: ezeken olyan rejtélyes meghajtású légi járművek láthatók, amelyeknek sebessége és manőverezése meghaladja a jelenleg ismert repüléstechnológiák határait.

Egy titokzatos repülő tárgyról készített, kinagyított és számítógéppel javított felvétel, melyet a Nimitz-incidens néven híressé vált eset során rögzítettek

Miután a jelentések napvilágot láttak, a Pentagon nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az elmúlt szűk két évtized során észlelt azonosítatlan repülő objektumok földönkívüliek legyenek. Igaz, a minisztérium megjegyezte azt is, hogy egyes esetek lehetnek egy másik ország – például Kína vagy Oroszország – technológiái, valamint természeti jelenségek, illetve a jelentés azt is sugallta, hogy amerikai szervezetek fejlesztéseinek tulajdoníthatók az észlelt objektumok.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Variációk karácsonyi zserbóra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?