KÜLFÖLD

Tűzparancsot kapnak a katonák, ha a migránsok támadják őket

Donald Trump elnök bejelentette, hogy ha a migránsok kövekkel dobálják majd az amerikai határt védő katonákat, akkor azt tûzfegyveres támadásnak minősítik és a válasz ennek megfelelő lesz.
  • Szerző: WM

Az elnök kifejtette a legjobb, ha a migránskaraván tagjai visszafordulnak, mert - ahogyan fogalmazott - csak vesztegetik az idejüket, az országba nem léphetnek be. Donald Trump válságnak nevezte az Egyesült Államok déli határain kialakuló helyzetet és megismételte, hogy kormányzata Mexikó területén sátortáborokat állít fel, ahol a migránsok várakozhatnak ügyük elbírálásáig. Hangsúlyozta, hogy a bevándorlásról és állampolgárságról szóló törvény menedékkérőkre vonatkozó záradéka értelmében mindenkinek, aki menedékkérelmet nyújt be az Egyesült Államokban, igazolnia kell, hogy hazájában üldöztetést szenved, vagy üldöztetéstől kell tartania.

A menedéknyújtás nem a szegénységben élők megsegítését szolgáló program

- emelte ki. Trump utalt arra is, hogy a karavánokat érzékelhetően profi módon szervezték meg és valószínűleg tetemes összeggel támogatják őket. Arra azonban nem tért ki, hogy szerinte kik állhatnak a háttérben. Figyelmeztette azokat, akik köveket hajigáltak a mexikói rendőrökre, hogy amennyiben ezt teszik az amerikai határőrökkel és katonákkal is, cselekedeteik nem maradnak válasz nélkül.

A köveket tűzfegyvereknek minősítik, és ennek megfelelő választ adnak

- fogalmazott. Hangsúlyozta, ha most ezeket a karavánokat beengedik az országba, akkor még nagyobb és még több karaván vág neki az amerikai határoknak. Donald Trump bejelentése szerint a jövő héten átfogó elnöki rendeletet ad ki a migrációról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?