KÜLFÖLD

Tucatjával veszik őrizetbe a migránsokat

Március eleje óta folyamatosak a razziák Ausztriában. A migránsokat célzó ellenőrzések során 2200 embert világítottak át, és 124 bevándorlót vettek őrizetbe.
címkék:
  • Szerző: wm

Egész Ausztriát sokkolta az a támadás, amelyet egy drogos afgán férfi követett el március elején. A migráns egy orvos házaspárt és a lányukat sebesítette meg életveszélyesen egy késsel. A támadó később azzal magyarázta tettét, hogy nem tetszett neki, hogy a családnak jókedve van, és hogy nevetgélnek.

A történtek óta országszerte razziákba kezdtek a hatóságok, és elsősorban azokon a főként migránsok lakta helyeken ellenőriznek, amelyek a legproblémásabbnak számítanak.

Március eleje óta 108 ilyen razziát hajtottak végre, minek során 2200 embert világítottak át, 124 migránst pedig őrizetbe vettek, közülük 63-at azonnal kitoloncolási őrizetbe helyeztek. A Kronen Zeitung nevű osztrák lap idézi az osztrák belügyminisztert, aki úgy fogalmazott, hogy az eddigi eredmények önmagukért beszélnek, és a jövőben is konzekvensen folytatni fogják az ellenőrzéseket.

címkék:
És ezeket olvastad már?