KÜLFÖLD

Trump kész megbosszulni az amerikai diák halálát

Hétfőn késő este érkezett a hír, miszerint meghalt az az amerikai diák, akit pár napja engedtek haza Észak-Koreából. A kómába esett diák rejtélyes ügye ezzel még valószínûleg nem ért véget.
  • Szerző: WM

Otto Warmbiert államellenes tevékenységgel vádolták meg a kommunista országban, pedig állítólag csak egy szálódából akart ellopni egy plakátot. A phenjani bíróság másfél évvel ezelőtt 15 év börtönre ítélte az amerikai diákot. Pár héttel az ítélet után a fiatalember kómába esett, bár erről csak nemrégen értesítették az amerikaiakat. Észak-Korea úgy döntött pár napja, hogy elengedi a 22 éves foglyot, ám rajta már az amerikai orvosok sem tudtak segíteni, hétfőn bejelentették, hogy Warmbier meghalt.

Donald Trump azonnal kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben tudatta, hogy ő és felesége is őszinte részvétüket fejezik ki az érintett családnak. Az Egyesült Államok elnöke úgy fogalmazott: a phenjani vezetés  brutális rezsim. Trump követelte Észak-Koreától, hogy a többi, jelenleg is fogvatartott amerikait engedjék el, majd hozzátette:

Ez az ügy sem fog megtorlás nélkül maradni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?