KÜLFÖLD

Transzvesztita-parádét tartottak egy amerikai légibázison, hogy morálisan megerősítsék a katonákat

„A hadsereg moráljához, összetartozásához és készenlétéhez elengedhetetlen, hogy a soraink tükrözzék az amerikai nép hozzáállását” – fogalmazott a rendhagyó LMBTQ-eseménnyel kapcsolatban egy illetékes.

Június 17-én, a nyilvánosság teljes kizárásával megtartották minden idők legelső „drag queen” (leánykori nevén transzvesztita) és LMBTQ-parádéját a kontinentális Amerika legnagyobb katonai légi támaszpontján a morál, a sokszínűség és az elfogadás növelése érdekében - írja a Breitbart News amerikai hírportál.

A nevadai Las Vegas tőszomszédságában található Nellis Légierő Bázison (Nellis Air Force Base) megrendezett melegparádéról azt követően szerzett tudomást a sajtó, hogy egy veterán vadászpilóta birtokába került az eseményt népszerűsítő szórólap egy példánya, amit digitalizált, majd feltöltötte a közösségi oldalára.

„Fedezze fel a Drag jelentőségét az LMBTQ-közösségben a Nellis Klubban”- olvasható a szórólapon, mely szerint a rendezvényt a 99. légibázis szárny (99 ABW) tagjai szervezték.

Kedd este a légibázis szóvivője megerősítette, hogy a parádé megrendezésre került. Elmondása szerint az esemény lehetőséget biztosított a résztvevő katonák számára, hogy többet megtudjanak az „drag művészet” történetéről és jelentőségéről az LMBTQ+ közösségen belül.

A Nellis Légierő Bázison megtartott transzvesztitashow-t népszerűsítő szórólap.

„A hadsereg moráljához, összetartozásához és készenlétéhez elengedhetetlen, hogy a soraink tükrözzék az amerikai nép befogadását. A Nellis Légierő Bázis elkötelezett az egyenlő esélyek, a sokszínűség és a befogadás által jellemzett környezet biztosítása és támogatása mellett”

- fogalmazott a szóvivő, aki azt is elárulta, hogy a rendezvényt a TOP 3 nevű jogvédő civil szervezet szervezte, melynek célja a frissen besorozott katonák közötti együttműködés kialakítása.

A Nellis Légierő Bázis honlapja szerint a támaszpont az Egyesült Államok legnagyobb kiképző központja, ahol az amerikai és a szövetséges országok „katonáit nem azért oktatják, hogy megtanuljanak repülni, hanem, hogy a világ legjobb vadászpilótái legyenek.”

A bázis hivatalos Twitter-oldala szerint a transzvesztita-parádé napján pont a Qatari Légierő egyik speciális egysége járt a támaszponton, hogy kipróbálják a legújabb kommunikációs technológiákat. Hogy a muszlim monarchia katonái részt vettek-e az érzékenyítő eseményen, azt nem tudni.

A hivatalos meghatározás szerint a „drag queen” 1) olyasvalaki, aki férfiként határozza meg magát, de nőnek és/vagy nőiesen öltözik és viselkedik; 2) Olyasvalaki, aki érzelmi kötődést érez a feminin identitással és nőies ruhákat hord akár a színpadon, akár a mindennapokban; 3) olyasvalaki, aki nemazonosságától függetlenül a drag queenekkel érez azonosságot.

A dragkultúrának lényegi része a színpadi előadás, öltözetük épp ezért nagyon látványos. A kultúra része, hogy a Drag Queeneknek művésznevük is van.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?