KÜLFÖLD

Transznemű rendőr az aspergeres tini ellen

Egy transznemű rendőr perelt be egy Asperger-szindrómás tinédzser fiút gyűlöletbeszéd vádjával. A tárgyaláson a bíróság neki adott igazat, a fiút házi őrizetre ítélték.
  • Szerző: Ripost

Nem múlik el nap anélkül, hogy az úgynevezett nyugat úgynevezett haladói ne szemléltetnék, hogy az elmebajnak nincs határa. Erre példa a walesi transznemű rendőr esete, aki egy Asperger-szindrómás tinédzser ellen indított pert, mert úgy érezte, őt nagyon megalázta.

(Forrás: Twitter)

Connor Freel eredetileg férfinak született, de szerencsétlenségére női testbe. A rendőr és politikai aktivista éppen őrjáratozott a walesi Mold városkában, mikor egy 19 éves tinédzser srác, Declan Armstrong odakiáltotta neki:

Ez egy fiú vagy egy lány?

Freel a kiáltás hatására „feszültnek, megalázottnak és sebezhetőnek” érezte magát, emiatt a fiút beperelte.

Mold város bírósága szerint az eset súlyosan kimeríti a gyűlöletbeszéd bűnügyi kategóriáját, úgyhogy a fiút 3 hónap házi őrizetre és 590 font büntetésre ítélték, amiből 200 fontot a járőrnek kell kompenzálásként kifizetnie.

Az ügy önmagában is érdekes lenne, ha egy teljesen átlagos tinédzser követte volna el, de az Asperger-szindrómáról köztudott, hogy
az ilyen betegséggel élő emberek nehezebben boldogulnak az érzelmi, illetve társas kapcsolatokban, emiatt gyakran sérthetnek meg embereket akaratukon kívül.

A haladó szellemű bíróságot ez az „apróság” nem érdekelte.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?