KÜLFÖLD

Transznemű rab próbálta megerőszakolni cellatársait

Megpróbálta megerőszakolni rabtársait egy nő a Bronzefield börtönben, Európa legnagyobb, csak nők számára fenntartott fegyházában.
  • Szerző: KF

A botrány amiatt robbant ki, mert a támadó nő transznemű, és annak ellenére kerülhetett a női börtönbe, hogy nem esett át nemátalakító műtéten – tehát még megvan a pénisze.

 

Az 50 éves Jessica Winfield, született Martin Ponting életfogytig tartó büntetését tölti a Surrey-ben található intézményben, miután 1995-ben brutálisan megerőszakolt két embert. A háromgyerekes rabot márciusban helyezték át a női börtönbe, a múlt héten elkülönítették, miután félreérthetetlen szexuális ajánlatokat tett rabtársainak, és rájuk támadt.

A börtönök igazgatóságait ezek után számtalan kérdést kapott. Érthetetlennek találták, hogy hogyan zárhattak női börtönbe egy nemi jellegeit tekintve férfi rabot, akit ráadásul azért ítéltek el, mert már máskor is erőszakolt meg nőket. Winfieldet egyébként azért helyezték át a Bronzefieldbe, mert a férfibörtönben állandóan támadták transzneműsége miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?