KÜLFÖLD

Tragikus migránshelyzet Számosz szigetén

Azonnal avatkozzon be a kormány és csökkentse a sziget legfőbb városában lévő migránsközpont túlzsúfoltságát, ezt követeli a görögországi Számosz szigetének polgármestere, Giorgos Stantzos, aki felhívást intézett a sziget lakóihoz, hogy csatlakozzanak a hétfő délutánra meghirdetett tüntetéshez.
  • Szerző: Ripost

A polgármester hangsúlyozta, hogy az elmúlt néhány évben a sziget, és különösen annak legfőbb városa, példátlan és tragikus válságot él át,
mely totálisan felforgatta a mindennapi életünket.

A növekvő migránstömeg olyan biztonsági problémákat idézett elő, amelyek érintik a lakosokat, a gyerekeket, a turistákat, de a bevándorlókat is.

A helyi önkormányzatok azt szeretnék, hogy csökkentsék a migránsok miatti túlzsúfoltságot, megerősítsék a közbiztonságot, hatékonyabban védjék a határokat, zárják be a számoszi befogadóközpontot és gyorsítsák fel a a menedékjog megadását azok számára, akik valóban jogosultak arra – írja az Ekathimerini.

A hatóságok továbbra is látszatintézkedésekkel próbálják kezelni a tragikus helyzetet, azt tervezik, hogy 700 migránst áthelyeznek a szigetről szárazföldi létesítményekbe.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?