KÜLFÖLD

Továbbra is ostromolják a görög határt a migránsok! Videó

A török kormány úgy döntött a koronavírusra való tekintettel, hogy lezárja a határait. A görög határ közelében rekedt migránsok azonban nem adják fel, és különböző összetákolt szerszámokkal ostromolják a határkerítést.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Fatörzsekből és faágakból összetákolt létrákkal masíroznak a migránsok a görög határ felé. Erről tanúskodik legalábbis egy, a közösségi oldalakon terjedő felvétel. A több méter hosszú szerkezetektől nyilván azt remélik az illegális bevándorlók, hogy azokra felmászva átjuthatnak az Európai Unió területére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: AFP

A Marica folyó közelében több ezer migráns rekedt, akik semmi áron sem akarnak visszamenni Törökországba, de egyelőre görög földre sem sikerült bejutniuk. Több görög hírcsatorna is bemutatta a felvételeket, elmondásuk szerint a görög határőrök sikeresen visszaverték a migránsok ostromát.


A polgári védelemért is felelős görög miniszter megerősítette, hogy információik szerint több ezer – fiatal férfiakból álló – provokátor maradt a határ közelében. Michalis Chrisochoidis úgy látja, hogy a törököknek a legutóbbi kijelentéseik ellenére továbbra is az a céljuk, hogy megbontsák a görög határkerítést, és ezzel nyomás alatt tartsák az Európai Uniót. A tárcavezető hozzátette, hogy miután a törökök bejelentették az újbóli határzárat a koronavírus miatt, az idősebbek és a családosok elhagyták a határ közeli területeket.

Tegnap újabb incidens történt a görög-török határon, mintegy kétszáz migráns kidöntött egy fát és ezzel megrongálta a Kasztaniesz/Pazarkule átkelőhely közelében a határkerítést – közölte a görög közszolgálati televízió. A görög biztonsági erők könnygázzal szorították vissza a határon átjutni akaró migránsokat, majd biztosították a helyszínt.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?