KÜLFÖLD

Tovább terjed a koronavírus a migránsok között Németországban

Közel háromszázan élnek abban az Euskirchenben található befogadó központban, amelyben az elmúlt napokban 45 koronavírusos migránst regisztráltak. Azok körében is nagy a pánik, akiknél a teszt eredménye negatív lett.
  • Szerző: Ripost

A menekültszállóban átlagosan öten élnek egy szobában. A szobatársak egy WC-n és egy zuhanyzón kénytelenek osztozni. A német Bild című napilap munkatársának sikerült telefonon interjút készíteni az egyik fertőzött menedékkérővel. A 30 éves Jamal elmesélte az újságnak, hogy a befogadó központ egyik teljesen elzárt részén lakik a többi koronavírusos társával.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Picture Alliance

Ők négyen vannak egy szobában, és ugyanazt a mosdót és wc-t használják, ami mindannyiukat aggasztja. Egy másik lakó arról számolt be, hogy egy három fős iráni családnál mutatták ki először a vírust. Azóta azonban már 45 migránsnak lett pozitív a tesztje, sőt a központ munkatársai között is akad beteg. Feras úgy érzékeli, hogy nagy a pánik a szállón, és ő maga is meglehetősen nyugtalan.

Amikor az egyik szobatársamnak pozitív lett a tesztje, akkor őt is és minket is elkülönítettek a többi lakótól. Mi is közösen használtuk a fürdőszobát. Amikor megjött az én eredményem, fellélegeztem, mert negatív lett. Ekkor azonban visszavittek az egészségesek közé annak ellenére, hogy még egy tesztet el kell végezni, mert sokaknak csak a második mutatja ki a fertőzöttséget

– nyilatkozta telefonon az igazi nevét nem vállaló bevándorló. Feras ezért már nem csak magáért aggódik, hanem a többiekért is. Szerinte ilyen eljárás mellett az összes lakó és dolgozó könnyen megbetegedhet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?