KÜLFÖLD

Törvénnyel tiltanák be a kommunizmust Olaszországban

Olaszországban jelenleg üldözendő szélsőségként tekintenek a fasizmusra, de a kommunizmusra nem. Változtatnának ezen.

A Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (Fratelli d'Italia – Fdl) parlamenti frakciója egy olyan törvényjavaslatot terjesztett elő az Európai Parlament 2019-es kommunista- és náciellenes állásfoglalására hivatkozva, amely egy kalap alá venné a fasizmust a kommunizmussal, és betiltaná a szélsőbaloldali nézeteket valló pártokat, mozgalmakat, csoportokat és szervezeteket Olaszországban - írja az il Giornale olasz hírportál.

Érthető okok miatt az olasz törvényhozás szinte azonnal betiltotta a fasizmust a II. világháború után. Ez a jogszabály mai napig hatályos, és az Olasz Testvérek szerint ez rendben is van így, de azt igencsak érdekesnek találják, hogy a politikai paletta másik szélén található, szintén totalitárius eszmerendszert, a kommunizmust semmi sem szabályozza.

A párt egy nyilatkozatban úgy fogalmazott, hogy az új törvényjavaslat célja egy olyan jogrendszer kialakítása, amely „egyformán fenyegetésnek veszi a szélsőjobboldali, a totalitárius kommunista, a szélsőséges iszlám és a nem demokratikus célokat követő ideológiákat.”

„Eljött az ideje, hogy egyenlővé tegyük a kommunista rendszert a fasisztával. ”

- fogalmazott Giorgia Meloni, aki azt is hozzátette, hogy Olaszország túlságosan is jóindulatú volt mostanáig a szélsőbaloldali cselekedetekkel, gesztusokkal és szimbólumokkal, melyek több tucat országot döntöttek romba, és 100 millió ember halálát követelték a történelem során.

Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője az Atreju nevû rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában 2019. szeptember 21-én.

Az Olasz Testvérek egyébként alig fél évvel azt követően nyújtották be a kommunista ellenes törvényjavaslatot az olasz parlament alsóházában, hogy Giorgia Meloni és a spanyolországi VOX vezetője, Santiago Abascal aláírta az antikommunista célokat kitűző, úgynevezett „madridi chartát”.

Fontos megjegyezni, hogy az Olasz Testvérek népszerűsége hatalmasat nőtt, miután februárban a párt úgy döntött, hogy ellenzi a Mario Draghi miniszterelnök vezette nagykoalíciós kormányt. A közvélemény-kutatások szerint az Fdl támogatottsága jelenleg 20 százalék a biztos választók körében, mellyel az ország második legnagyobb pártjává váltak a Matteo Salvini vezette Liga mögött.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?