KÜLFÖLD

Történelmünk legsötétebb tele jöhet az oltóanyag-specialista szerint

Az Egyesült Államokban eddig több mint 85 ezren, világszerte pedig 300 ezren vesztették életüket a koronavírus-járvány miatt. Rick Bright oltóanyag-specialista szerint komoly veszélyt jelenthet, ha télen a szokásos influenza és a koronavírus együtt kezdik szedni áldozataikat.
  • Szerző: RIPOST

Az orvosbiológiai kutatás-fejlesztésért felelős amerikai hatóság egyik vezető oltóanyag-specialistája, Rick Bright azt állítja, hogy azért veszítette el állását, mert nem volt hajlandó támogatni a hidroxi-klorokin alkalmazását a COVID-19 betegek gyógyításában. A szakember a kirúgása körüli botrányt követően ismét az amerikai lapok vezető hírei között szerepel, ezúttal azonban a kijelentései miatt.

Rick Bright
Fotó: Reuters

Bright ugyanis úgy látja, hogy a modern kori történelem legsötétebb tele következhet, ha a koronavírus- és az influenzajárvány egy időben tör ki.


Rick Bright arra is kitért, hogy most még időben van az amerikai egészségügy, hogy végrehajtsa a szükséges átalakításokat, és fel tudjanak készülni járványos évszak beköszöntére. A szakértő azt állítja, hogy a megfelelő döntések nélkül Amerika soha nem tapasztalt halálozási hullám előtt áll. Bright továbbá annak a nézetnének is hangot adott, miszerint a járvány miatt hozott korlátozások túl korai feloldása nem csak az emberek életét veszélyezteti, hanem a gazdaság fellendülésére is káros hatásai lehetnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?