KÜLFÖLD

Torokfájással kezdődött, gyógyíthatatlan betegséget találtak a 7 éves kislánynál

A kislány családja most adományokat gyűjt arra, hogy a következő hetekben jól érezhesse magát. Arra viszont nincs garancia, hogy egy közelgő sugárterápia meghosszabbítja majd az életét.
  • Szerző: Ripost

Torokfájással kezdődött

Felfoghatatlan, mit élhet át most az a kislány, akinél gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak az orvosok, és csak néhány hete lehet hátra. Az egész egy egyszerű torokfájással kezdődött: a 7 éves Claudia Carrick arra panaszkodott édesanyjának, hogy fáj a torka és nehezen tud nyelni, majd néhány nappal később gyógyíthatatlan agydaganatot diagnosztizáltak nála.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Miután a kislány fájlalta a torkát, Alison, az anyja egyből el is vitte időpontra az orvoshoz délután. Kezdetben úgy tűnt, jól van, ám másnap az iskolában elájult. Az Alder Hey Gyermekkórházba szállították, ahol az orvosok folyadékot találtak az agyában, és másnap egy műtét során kiderült, hogy daganata van. A sugárterápia segíthet annyiban, hogy a körülbelül egy hónapját meghosszabbíthatja 9-12 hónapra.

Claudiának már csak hetei lehetnek hátra, anyja pedig elhatározta, hogy annyi adományt gyűjt össze, hogy széppé varázsolja gyermeke utolsó napjait.

„Hihetetlen ez az egész. Nem hiszem, hogy bárki, különösen Ali, felfogná, ami most történik. Sőt ő most anyaként olyan csodaért imádkozik, mint mi mindannyian„ – mondta Claudia unokatestvére, Natalie Banks.

Távol kell lennie ikertestvérétől

Ez volt az első alkalom, hogy Claudia hosszabb időre távol került ikertestvérétől, Robintól, aki a család szerint a lelki társa, nagyon jól megértik egymást.

„Robin nem is tud felmenni és meglátogatni őt, mert egyszerre csak egy embert engednek be a kórházba, Robin pedig csak hétéves, így egyedül nem mehet be. Még sosem voltak egymástól külön, szívszorító ezt látni” - mondta Natalie.

Így sem szomorkodik

Claudia testének jobb oldalát érintette a daganat, és most kerekesszéket kell használnia, de ez sem akadályozza meg abban, hogy vidám maradjon. Mindennek ellenére jókedvű és folyamatosan megnevetteti az anyját – írja a Daily Star.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?