KÜLFÖLD

Torkon szúrta a bika a torreádort: Elképesztő, mi történt utána

Az ember és bika küzdelme korántsem előre lejátszott mérkőzés. Arturo Macias matador ezt valószínûleg egy életre megtanulta legutóbbi viadala után.

Szerte Mexikóban jótékonysági bikaviadalokat rendez egy torreádorokat tömörítő egyesület, hogy a befolyt összegből megsegítsék az országot nemrég nagy erővel megrázó földrengéssorozat károsultjait.

A 35 éves  Arturo Maciasnak az egyik ilyen rendezvényen paraszthajszálon múlott az élete: leteperte egy féltonnás bika, majd a szarvával keresztülszúrta a torkát. A földön fekvő Arturo segítségére a kollégái siettek, akik hamar levitték a pályáról. Hihetetlen szerencséjére egyetlen fontos szerve, artériája és idege sem sérült. A férfi gyors elsősegély-ellátást kapott az aréna gyengélkedőjében, és mielőtt a lyukas nyakával kórházba szállították volna, visszarohant a ringbe.

Íme, a borzalmas esetről a videó, csak erős idegzetűeknek:

A nézők hatalmas ovációban törtek ki, mikor a súlyos sérült matador, a vérző nyakával mit sem törődve, felment a küzdőtérre. Bár a pályaorvosok és kollégái is próbálták megállítani, Macias hajthatatlan volt.

A viadal után már egy készenléti mentő várta Maciast. A kocsi azonnal egy közeli kórház sebészetére szállította. Az orvosok szerint nem sokon múlott a fiú élete, aki egy életre tolószékbe kerülhetett volna, ha a bika milliméterekkel jobbra vagy balra döf.

És ezeket olvastad már?