KÜLFÖLD

Tömegbe hajtott egy autó a népszerű spanyol nyaralóvárosban, rengeteg a sérült

A rendőrség egyelőre vizsgálja, mi lehetett a baleset kiváltó oka, de minden jel arra utal, hogy nem terrortámadás történt.

Hétfő délután egy fehér színű városi terepjáró nagy sebességgel a tömegbe hajtott a dél-spanyolországi Marbella belvárosában. Helyi lapok beszámolói alapján a jármű kávézók és éttermek teraszain fogyasztó embereket sodort el. A balesetben legalább tizenkettő személy megsérült, közülük többen súlyosan. Csodával határos módon a tragédia nem követelt halálos áldozatot.

„Délután közepén történt a baleset, amikor a környék tele volt ebédelő ügyfelekkel. Az autó cikkcakkban közlekedett, mindent és mindenkit elsodort”

- fogalmazott a spanyol sajtónak egy étteremtulajdonos, aki szemtanúja volt a tragédiának.

A Marbella belvárosában tömegbe hajtó autó a megállás után. (Forrás: Twitter)

A spanyol rendőrség tájékoztatása szerint az autót egy 30 éves, spanyol állampolgársággal rendelkező férfi vezette, aki a szülei társaságában utazott a járműben. A nyomozóhatóságok egyelőre vizsgálják, mi lehetett a baleset kiváltó oka, de minden jel arra utal, hogy nem terrortámadás történt.

„Az emberek sikoltoztak, kiabáltak és rengetegen rohant szét minden irányba, mert eleinte senki sem tudta, hogy terrortámadásról van-e szó”

- mondta egy neve elhallgatását kérő szemtanú, aki azt is hozzátette, hogy a rendőrség és a mentők rekordsebességgel a helyszínre érkeztek.

A sofőr zavartan viselkedett, amikor kiszállt a járműből, de a helyszínre érkező egyenruhásokkal szemben nem tanúsított ellenállást. Nem megerősített források szerint a férfi mentális problémákkal küzd, és vélhetően antidepresszánsok vagy nyugtatók hatása alatt állt, amikor a tömegbe hajtott.

A nagy közösségi oldalakon megjelent videók tanúsága szerint a sérültek közül többen vérző fejjel feküdtek a tragédia után az aszfalton. Úgy tudni, tíz embert kellett kórházba szállítani, közülük ketten szenvedtek súlyos sérüléseket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?