KÜLFÖLD

Tombol a járvány Oroszországban, teljes körű munkaszünetet rendelt el Putyin

Az orosz elnök szerint létfontosságú, hogy az országban „megszakítsák a vírus terjedésének láncolatát.”

Vlagyimir Putyin orosz elnök zöld utat adott annak a kormányzati javaslatnak, melynek értelmében Oroszország egész területén munkaszünetet vezetnek be október 30. és november 7. között a koronavírus-fertőzés okozta halálesetek számának hirtelen megugrása miatt – írja a Russia Today angol nyelvű orosz hírportál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az országos munkaszünet ötletével Tatyjana Golikova, az egészségügyért és demográfiáért felelős miniszterelnök-helyettes állt elő még kedden. A tárcavezető politikus azt javasolta a járvány elleni küzdelem koordinációs tanácsának ülésén, hogy a munkaszünet után újranyitó közösségi terekbe csak és kizárólag az oltottságot, vagy a fertőzésből történt felgyógyulást igazoló egészségügyi kártyával, továbbá negatív PCR-teszttel vagy az oltás alóli felmentés igazolásával lehessen belépni. Továbbá azt tanácsolta a be nem oltott, nem dolgozó nyugdíjasoknak, hogy vonuljanak önkéntes karanténba.

Idén korábban május 1. és 10. között rendeltek el a mostanihoz hasonló kényszerszabadságot Oroszországban.

Anna Popova orosz tisztifőorvos és a fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője azt mondta, hogy a koronavírusos esetek száma az ország 85 régiója közül 79-ben növekszik. Mihail Murasko egészségügyi miniszter hangsúlyozta a kórházak tehermentesítésének szükségességét, és közölte, hogy jelenleg 255 ezer fertőzött beteg szorul kórházi ellátásra.

Tegnap Oroszországban egyébként közel 34 ezer új koronavírus-fertőzöttet és 1015 halálos áldozatot regisztráltak a helyi egészségügyi hatóságok. A járvány miatt elhunytak száma ezzel 225 ezerre emelkedett, ami messze a legmagasabb szám Európában.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így készíts hercegnőburgonyát!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?