KÜLFÖLD

„Tökéletes gyerek volt” – kábítószer túladagolásban meghalt egy 14 éves fiú

A tinédzser egy iskolásoknak szervezet partin jutott hozzá a kábítószerhez. Nem élte túl a kipróbálását.
  • Szerző: Ripost

Két férfit letartóztattak miután kiderült, hogy rendszeresen iskolás korú fiataloknak tartanak kábítószeres bulikat. Az egyik ilyen rendezvényen legutóbb életét vesztette egy mindössze 14 éves kisfiú.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Alex Buchan, akit családja „tökéletes fiúnak” nevezett, ecstasy túladagolás miatt vesztette életét. A holtteste mellett találtak is a „Megtorló” feliratú tablettából – írja a Daily Mail.

A rendezvényt a 21 éves Sam King lincolni otthonában tartották meg és a drogokat társa, Alastair Turner (20) árulta. A két fiatal férfira nem lehet rábizonyítani, hogy miattuk halt meg Alex, de mivel ők árulták a kábítószert, így erkölcsileg felelősségre vonhatók.

„Ez egy tragikus eset. Nagyon fiatalon ment el, egy nagyon szeretett fiú. Ez az eset is rávilágít a parti drogok veszélyességére” – mondta a bíró a tárgyaláson.

A mentősöket hajnali fél kettőkor riasztották a házhoz, de hiába rohantak Alex-szel azonnal kórházba, egy órával később meghalt. Az orvosi vizsgálat szerint nagyon nagy dózisba volt a kábítószer a vérében. A tinédzser fiú túl gyorsan és túl sok ecstasyt fogyasztott, ami végül a halálához vezetett.

A bíróság 45 hónap és három év börtönbüntetést szabott ki a két gyanúsított számára.

 

És ezeket olvastad már?