KÜLFÖLD

Többet érnek a migránsok a mozgássérülteknél Olaszországban

Hatalmas a felháborodás Olaszországban, miután az Il Gironale című tekintélyes olasz lap megírta, hogy a baloldali olasz kormány jóval több pénzt fordítana a migránsokra, mint a fogyatékkal élő saját állampolgáraira.
  • Szerző: WM

A lap a nemrégiben nyilvánosságra került olasz költségvetési tervezet kapcsán számolt be arról, hogy a kormány egy fogyatékossági alapot hozna létre, amely 2020-ban 50 millió eurós, 2021-ben 200 millió eurós, 2022-ben pedig 300 millió eurós beruházást jelentene. A statisztikák szerint Olaszországban mintegy hárommillió ember él fogyatékkal, közülük kétmillió főnek szorul állami segélyre. Ha a fenti számokat hárommillió főre számoljuk, akkor azt az eredményt kapjuk, hogy egy fogyatékkal élő mindössze átlagosan 54 centet kapna egy nap. Mindeközben a kormány a migránsoknak és bevándorlóknak napi 20 eurós (6 560 forint) segélyt szán, tehát egy migráns, ha illegálisan Olaszországba hajókázik, több pénzre számíthat, mint az, aki akár önhibáján kívül szorul az állam segítségére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A francia elnök kijelentése ellen is tiltakoznak

A bolgár kormány bekérette a szófiai francia nagykövetet, miután Emmanuel Macron francia kormányfő bántó kijelentéseket tett több kelet-európai népre is. A francia elnök néhány napja arról beszélt, hogy szívesebben látja az országba érkező legális afrikai bevándorlókat, mint például az ukrán vagy bolgár rejtett bűnhálózat tagjait.

Emmanuel Macron francia államfő

A bolgár külügyminiszter szerint az államfő kijelentései durván sértőek, és inzultálják a Franciaországban élő bolgár közösségeket. Boyjko Boriszov ugyanakkor arról számolt be, hogy szombaton Macron telefonon kereste őt, és támogatásáról biztosította a bolgár népet. A francia elnök félremagyarázással és rossz értelmezéssel védekezett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?