KÜLFÖLD

Több száz fős migránsbanda támadt rendőrökre Németországban

Tömegverekedéshez riasztották az egyik éjszaka a rendőrséget a németországi Bocholtban. Amikor az egyenruhások a helyszínre érkeztek, akkor megváltozott a közhangulat, és a kétszáznál nagyobb tömeg a járőröket kezdte fenyegetni.
  • Szerző: WM

A segélyhívás még csak arról szólt, hogy egy helyi étteremben egy 20-30 fős csoport tagjai feszültek egymásnak. A rendőrség pár percen belül már a helyszínen volt, majd a balhézó embereket a hely előtti térre terelte. Ott azonban már pillanatok alatt megtízszereződött a tömeg, és egy 200-300 fős, libanoni migránsokból álló csoport vette körbe őket. Ekkor ugyanis már hirtelen nem egymással, hanem a német rendőrökkel lett baja a verekedőknek.

Az agresszív csoportosulás szidalmazni és fenyegetni kezdte a járőröket, akiknek nem volt más választásuk, mint hogy bevessék a náluk lévő paprikasprét és a gumibotot.

A hatósági beavatkozás végén kilenc embert vettek őrizetbe, köztük egy 33 éves nőt is, aki söröskorsóval próbálta meg megakadályozni, hogy rá tudják tenni a bilincset.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?