KÜLFÖLD

Több száz ember került karanténba egy síparadicsomban a koronavírus új mutációja miatt

A vendégeket és az alkalmazottakat karanténba helyezték, megkezdték a tesztelésüket.
  • Szerző: Ripost

A svájci St. Moritz hegyvidéki üdülőhelyen két luxusszállodát is karantén alá helyeztek, bezárták a síiskolát is. Emiatt több száz vendégnek kellett karanténba vonulni. Mindez azért fordult elő, mert az alkalmazottak között több tucatnyian megfertőződtek a koronavírussal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Grand Hotel des Bains Kempinski St. Moritz és a Badrutt's Palace Hotel mintegy 300 alkalmazottját és 95 vendégét karanténba helyezték. Már megkezdték a karanténban lévő emberek tesztelését. Azonnal izolálják azokat, akiknek pozitív lesz a teszteredménye. Még negatív teszttel távozhatnak, de otthonukban ugyanúgy karanténba kell vonulniuk – írja a CTVNews.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A vendégek nemzetiségével kapcsolatban nem árultak el részleteket, de voltak köztük külföldiek. A hatóságok a fertőzöttek között azonosították a Dél-Afrikában és Nagy-Britanniában most terjedő magas fertőzési koronavírus variánst.

A sítábor összes éttermét, bárját és színházát bezárták, de a sífelvonókat továbbra is működtetik. A St. Moritz helyi tisztviselői úgy tudni továbbra is kitartanak döntésük mellett, hogy megnyitották a síelőhelyeket, mivel szerintük a maszk viselés és a társadalmi távolságtartás elegendő biztonságot nyújt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?