KÜLFÖLD

„Több időt akartunk együtt tölteni” – legyőzte az angyalarcú 14 éves Laurát az agydaganata

A szülők összetörtek, miközben végig kellett nézniük, hogy gyermekük megküzd a halálos kórral és semmit sem tehetnek ellene.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Tisztelettel adóznak egy fiatal lány emléke előtt, aki a halála előtti hónapokat azzal töltötte, hogy más rákbetegeknek segített.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Laure Powell mindössze kilencéves volt, amikor rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak nála. Mind az ő, mind a családja életét felforgatta a diagnózis. A szülők teljesen összeomlottak a sorscsapás miatt, majd munkájukat felhagyva kezdték ápolni gyermeküket.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Tizenhat hónapig tartó kimerítő sugár- és kemoterápián kellett átesnie. S bár Laurának sikerült legyőznie az első daganatot, öt évvel később ismét megtámadta a halálos kór.

A tinédzser kesergés helyett azonban úgy döntött, hogy a remény és a támogatás vidám üzenetét terjeszti YouTube-csatornáján, a Big C Little Warrioron keresztül. A kislány sorsa aztán rosszabbra fordult, egy hospice házba került, ahol nemrég életét vesztette.

„Laura valóban figyelemre méltó fiatal lány volt, aki sokak életét megérintette, és számtalan embert inspirált kedvességével és együttérzésével” – kezdte az édesanya a szívszorító vallomását.

Felfoghatatlan milyen fájdalmakat kellett megélnie a szüleinek, meg kellett küzdeniük azzal a csapással, hogy az orvosok már semmit sem tudtak tenni Laura életének megmentése érdekében.

Évekig küzdött a halálos kórsággal (Fotó: YouTube)

Halála után a szülők a Big C Little Warrior jótékonysági szervezet elindításával szeretnék tovább vinni a kis Laura örökségét.

„Laura nagyon elszánt lány volt, és nagyon törődött az emberekkel. Mindazok ellenére, amin keresztülment, mindig megpróbálta a legjobbat kihozni a dolgokból és segíteni másokon. Csak annyit akartunk, hogy minél több időt töltsünk együtt” – árulta el a Mirror oldalának Laura gyászoló édesanyja.

A jótékonysági szervezet által üdvözlőkártyákat és ajándékcsomagokat gyártanak, hogy a rákbetegséggel küzdő kisgyermekeknek adják, ezzel szebbé téve a napjukat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?