KÜLFÖLD

Veszélyes mulatság: tizenhat ember vesztette életét alkoholmérgezésben

Tömeges alkoholmérgezés történt az oroszországi Orenburg megyéjében, többen meghaltak.
  • Szerző: Ripost

Tizenhét ember vesztette életét egy tömeges alkoholmérgezésben Oroszországban, az Ural hegységtől délre fekvő Orenburg megyében – közölte pénteken Telegram-csatornáján a régió kormányzójának hivatala.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hamisított szeszesital fogyasztásától összesen 33-an szenvedtek mérgezést.

Kávé másnaposság 01

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Az alkoholmérgezés ügyében felállított operatív törzs ülésén Tatyjana Szavina, a régió egészségügyi minisztere kijelentette, hogy az áldozatok vérében tiszta etanolt találtak. Egyes esetekben a mérgező anyag koncentrációja az áldozatok szervezetében 3-5-szörösen meghaladta a halálos adagot.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) az alkoholmérgezéssel kapcsolatban három gyanúsítottat egy 29 és egy 60 éves férfit, valamint egy 47 éves nőt őrizetbe vett. A hatóság Orszk városában megtalálta a raktárt, amelyből a hamisított alkoholt forgalmazták, ahol 1279 darab félliteres, zárjegy nélküli, különböző módon felcímkézett, üveg- és műanyagpalackokba töltött alkohol tartalmú terméket foglalt le.

Ugyanebben a városban megtalálták a hamisított terméket gyártó és palackozó műhelyt is, benne háromezer üres műanyagpalackkal.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?