KÜLFÖLD

Tigris támadt egy idős önkéntesre, majdnem leszakította a karját

Crouser a szabályokkal ellentétben bedugta a kezét a rácsok közé.
  • Szerző: Ripost

Tigris támadt egy idős önkéntesre, aki súlyosan megsebesült a Tigrisvilág című sorozatból ismert Carole Baskin floridai állatkertjében – írta meg a BBC hírportálja. A Big Cat Rescue állatkertjében a 69 éves Candy Crouser, a szervezet egyik önkéntese csütörtökön etetni készült Kimbát, a Guatemalából mentett hímet – közölte az állatvédő szervezet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Crouser a szabályokkal ellentétben bedugta a kezét a rácsok közé. Az önkéntes, aki öt éve dolgozott a Big Cat Rescue-nak, az etetés előtt vette észre, hogy a „karám, ahová Kimbát zárták, messze esik a helytől, ahol általában etetni szokták”. Miután benyúlt, hogy kinyissa az ajtót, a tigris megragadta a karját és majdnem leszakította azt.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Candy azt mondta, nem gondolkodott, amikor a reteszhez nyúlt. A közelben állók egy övvel és jegeléssel igyekeztek megmenteni a nő karját, a mentő húsz perc alatt kiért, és kórházba vitte Candyt.

A közlemény szerint három helyen tört el a karja és a válla is súlyosan megsérült. Óvatosságból a tigrist harminc napig karanténban tartják, de hozzátették, hogy az állat „normálisan viselkedett, ahogy az élelem és a lehetőség a közelébe került”.

A baleset aznap történt, amikor az amerikai képviselőház törvényt fogadott el, amely megtiltaná a nagymacskák magántulajdonban tartását és kölykeik nevelését.

A tampai központú Big Cat Rescue több mint ötven egzotikus állat, a tigriseken kívül oroszlánok, hiúzok, szerválok lakhelye – írja az MTI.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?