KÜLFÖLD

Terrorveszély listát állított a brit külügy: Ide került Magyarország

A nyaralási szezon kezdete előtt a brit külügyminisztérium minden évben közzé teszi a célként ajánlott, illetve kockázatos országok listáját. Magyarország idén is a legbiztonságosabb célországok élmezőnyében foglal helyet.
  • Szerző: ripost

A nyaralási szezon kezdete előtt a brit külügyminisztérium minden évben közzé teszi a célként ajánlott, illetve kockázatos országok listáját. Ezen a német, francia, belga és spanyol nagyvárosok kiemelt biztonsági kockázatként szerepelnek, míg szerencsére Magyarország és Budapest kapcsán semmilyen ilyen információ nem szerepel - írja a 888.hu.

Miközben Nyugat-Európában állandó a terrorveszély, addig Magyarország most már évek óta az egyik legbiztonságosabb turistacélpont.

A korábbi párizsi, brüsszeli, barcelonai és nizzai terrortámadások után egyre több külföldinek ment el a kedve az eddig közkedvelt turistaparadicsomok látogatásától.

A Nagy-Britannia külügyminisztériuma által közzétett biztonsági ajánlások gyűjteménye alapján Magyarország továbbra is köröket ver a népszerű nyugat-európai országokra. Mint olvasható, Németország, Belgium, Franciaország és Spanyolország turisztikai szemszögből egyáltalán nem kockázat nélküli, ugyanis mindegyik ország kapcsán elhangzik, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy terrortámadás következhet be.

Ezzel szemben – természetesen az általános belbiztonsági ismertetőn túl – Magyarországgal összefüggésben semmilyen figyelmeztető információ nincs megjelenítve, ami a terrorveszélyt illeti. Mint írják,

bár sehol sem zárható ki, de Magyarországon nincs történelme a terrorizmusnak.

Tegnap Németh Szilárd egy interjúban elmondta, hogy a kormány még soha nem költött ennyit a magyarok biztonságára. A 2020-as költségvetésben 173 milliárd forinttal többet lehet erre a célra fordítani, mint idén. A honvédelmi tétel 103 milliárddal múlja felül a 2019. évit. A HM 20 százalékkal nagyobb összegből, 616 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre. Németh Szilárd szerint többek között ez is szavatolja azt, hogy Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb helye.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?