KÜLFÖLD

Terrorveszély listát állított a brit külügy: Ide került Magyarország

A nyaralási szezon kezdete előtt a brit külügyminisztérium minden évben közzé teszi a célként ajánlott, illetve kockázatos országok listáját. Magyarország idén is a legbiztonságosabb célországok élmezőnyében foglal helyet.
  • Szerző: ripost

A nyaralási szezon kezdete előtt a brit külügyminisztérium minden évben közzé teszi a célként ajánlott, illetve kockázatos országok listáját. Ezen a német, francia, belga és spanyol nagyvárosok kiemelt biztonsági kockázatként szerepelnek, míg szerencsére Magyarország és Budapest kapcsán semmilyen ilyen információ nem szerepel - írja a 888.hu.

Miközben Nyugat-Európában állandó a terrorveszély, addig Magyarország most már évek óta az egyik legbiztonságosabb turistacélpont.

A korábbi párizsi, brüsszeli, barcelonai és nizzai terrortámadások után egyre több külföldinek ment el a kedve az eddig közkedvelt turistaparadicsomok látogatásától.

A Nagy-Britannia külügyminisztériuma által közzétett biztonsági ajánlások gyűjteménye alapján Magyarország továbbra is köröket ver a népszerű nyugat-európai országokra. Mint olvasható, Németország, Belgium, Franciaország és Spanyolország turisztikai szemszögből egyáltalán nem kockázat nélküli, ugyanis mindegyik ország kapcsán elhangzik, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy terrortámadás következhet be.

Ezzel szemben – természetesen az általános belbiztonsági ismertetőn túl – Magyarországgal összefüggésben semmilyen figyelmeztető információ nincs megjelenítve, ami a terrorveszélyt illeti. Mint írják,

bár sehol sem zárható ki, de Magyarországon nincs történelme a terrorizmusnak.

Tegnap Németh Szilárd egy interjúban elmondta, hogy a kormány még soha nem költött ennyit a magyarok biztonságára. A 2020-as költségvetésben 173 milliárd forinttal többet lehet erre a célra fordítani, mint idén. A honvédelmi tétel 103 milliárddal múlja felül a 2019. évit. A HM 20 százalékkal nagyobb összegből, 616 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre. Németh Szilárd szerint többek között ez is szavatolja azt, hogy Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb helye.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?