KÜLFÖLD

Terrorral fenyegeti az európai szilveszteri bulizókat az Iszlám Állam

Váljanak a tûzijátékaik robbanóövekké, az énekük és tapsuk sírássá és sikolyokká. - üzeni az Iszlám Állam terrorszervezet Európának.
  • Szerző: WM

Különösen ijesztő ez az üzenet annak fényében, hogy az olasz titkosszolgálat jelentése szerint az Iszlám Állam oldalán harcoló dzsihadisták százai térhetnek vissza Európába.

Lavdrim Muhaxher Koszovó legkeresettebb embere. 2012-ben csatlakozott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez, majd részt vett a szíriai háborúban is. Azóta többször is feltűnt különböző dzsihadista propaganda-videókban, ekkor már Abu Abdullah al-Kosovo álnéven. Ezután több száz koszovói albán döntött úgy, hogy követik Muhaxher példáját, és Szíriába költöztek.

Egy friss olasz titkosszolgálati jelentésből kiderül, hogy ez a több száz terrorista rövid időn belül visszatérhet Európába, menekültnek álcázva magukat - írja az oe24.at. A hatóságok feltételezése szerint Muhaxher állhatott a mögött az utolsó pillanatban megakadályozott merénylet mögött is, amelyet az izraeli futballista válogatott ellen akartak elkövetni idén novemberben.

Az olasz jelentést elnézve, könnyen lehet, hogy a 2017-es év még több véres terrortámadást tartogat számunkra, mint amennyi idén volt - már persze, ha a szilvesztert megússzuk merénylet nélkül...

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?