KÜLFÖLD

Terrorizmus Európában: 753 halott 2000 óta. Megjelent a fekete könyv

A legtöbb áldozat Spanyolországban volt, ott 268 főt öltek meg. Franciaországban szinte éppen ugyanannyit, 263-at. A térképen jól látszik, hogy a visegrádi országokban a legnagyobb a biztonság.
  • Szerző: SZM

Hiánypótló mű jelent meg Maite Pagazaurtundua Ruiz spanyol EP képviselőnek köszönhetően. Bemutatták “A terrorizmus fehér és fekete könyve” című, számtalan adatot tartalmazó tanulmányt, amelyet a francia terrorizmus áldozatainak szövetsége (AFVT) támogatott.

Eszerint Európában és Európán kívül 2000 óta a terroristák 753 embert öltek meg. A halottak száma még nagyobb, ha figyelembe vesszük az EU-n kívül megölt európai polgárok számát: akkor 1115 halálesetről van szó, beleértve a katonai áldozatokat is, különösképpen Afganisztánban.

A kettő együtt 1868 halottat jelent. Ebből 1703 esetben dzsihadisták voltak az elkövetők.

Ami a halottak számát illeti, Spanyolországban és Franciaországban volt a legtöbb: 268 illetve 263 áldozat. Õket követi Nagy-Britannia 121, majd Belgium 40 és Németország 29 áldozattal. Ha az alábbi képre tekintünk, jól látható, hogy a visegrádi országok a mai napig Európa legbiztonságosabb régiójának tekinthetők.

Forrás: LeParisien

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?