KÜLFÖLD

Terrorfenyegetések miatt 24 órás rendőri őrizetet kapott Sadiq Khan

London polgármesteréből elegük lett a londoniaknak. Egyre többen őt hibáztatják a bûnözés tragikus növekedése miatt. Londonban már tavaly több gyilkosság volt, mint New Yorkban.
  • Szerző: SZM

Még 1,5 millió bevándorlót szeretne London muszlim polgármestere, a pakisztáni származásu Sadiq Khanírtuk meg 2017 elején, amikor Khan bemutatta a “London Plan” tervet. Neki akkor az volt a fontos, hogy a világ legnagyobb fővárosát építse fel, bármi áron.

Amikor megjelentek az első hátborzongató bűnügyi statisztikák, amelyekről nem lehet letagadni, hogy a migrációval összefüggenek, a polgármester azzal öntött olajat a tűzre, hogy szerinte a bűnözés minden nagyváros természetes velejárója. Később már azzal védekezett, hogy a kormány nem ad elég pénzt a rendőrségre, ezért ő sem tud rendet tartani a fővárosban.

Tavaly London már megelőzte New Yorkot a gyilkosságok számában, a januártól márciusig tartó időszakban pedig több mint 40 ezer késes támadást követtek el a városban. Szinte természetes, hogy egyre többen fordultak a polgármester ellen, most pedig eljött az a pillanat,
amelyről a Dailystar számolt be.

Sadiq Khan 24 órás rendőri felügyelet alatt él, mert már olyan sok életveszélyes fenyegetést kapott az interneten, hogy nem lehetett figyelmen kívül hagyni.

A The Times szerint mindez azután történt, hogy a városháza tavaly három hónap alatt 17 fenyegetés kivizsgálását kérte a rendőrségtől, a szociális médiában pedig 237-szer fenyegették meg a polgármestert.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?