KÜLFÖLD

Terrorcselekményekért ült, alig egy hete szabadult a londoni késelő

A 20 éves támadó két embert sebesített meg, egyikük válságos állapotban van.
  • Szerző: Ripost

Terrorcselekményekért elítélt késes támadó sebesített meg két embert Londonban vasárnap.

Fotó: MTI

Az elkövető, a 20 éves Sudesh Amman, akit a rendőrök agyonlőttek, kormányforrásokból származó vasárnap esti brit médiaértesülések szerint alig egy hete szabadult a börtönből a rá kirótt három év és négy hónap szabadságvesztés felének letöltése után.

Ammant terrorcselekményekre biztató szélsőséges tartalmak birtoklása és terjesztése miatt ítélte el 2018-ban a londoni központi büntetőbíróság.

A terrorelhárító szolgálatok annak idején feltárták azt is, hogy Amman lefejezésekről készített videókat osztott meg barátnőjével, akit arra biztatott, hogy ölje meg „hitetlen” szüleit, és maga is terrortámadásokra készült Londonban.

A támadás a Temzétől délre fekvő Streatham városrész főutcáján, a zsúfolt Streatham High Roadon történt vasárnap délután. A támadó egy férfit és egy nőt sebesített meg. A férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba, a nő sérülései nem életveszélyesek.

Az incidensnek van egy harmadik sérültje is, egy nő, aki a tájékoztatás szerint valószínűleg a rendőrségi fegyverhasználat után, üvegszilánktól sebesült meg könnyebben.

És ezeket olvastad már?