KÜLFÖLD

Terhes férfiakat ábrázoló emojik érkeznek az okostelefonokra

A biológia törvényeire fittyet hányó hangulatjelek előbb-utóbb mindenki telefonján ott lesznek.
címkék:

Magyar idő szerint csütörtök este az emojik sorsáról döntő Unicode Consortium bejelentette a hivatalos Twitter-oldalán, hogy legkésőbb egy év múlva, azaz 2022 júliusában közel 100 új hangulatjellel bővül a kínálatuk az iOS és Android operációs rendszerekkel működő készülékeken egyaránt. Többek között érkeznek babszemeket, csúszdát, madárfészket, személyi igazolványt és transznemű, terhes férfiakat ábrázoló színes figurák is.

Az Unicode Consortium tájékoztatója szerint a terhes férfiakat azért szeretnék felvenni az emoji kínálatukba, hogy „a felhasználóik felismerjék, hogy a transznemű férfiak és nem bináris emberek számára is lehetséges a terhesség.”

A most nyilvánosságra hozott listán szereplő hangulatjelek közül mindenki megszavazhatja a kedvencét az Unicode honlapján, és az emoji világnapján, július 17-én a három legnépszerűbbet hozzáadják a használatban lévő hangulatjelekhez. Tehát ha az emberek is úgy akarják, akkor már ezen a héten terhes férfiakat küldözgethetünk egymásnak, viszont ha a voksolás nem úgy alakul, akkor erre a lehetőségre legfeljebb egy évet még várnunk kell.

A nagy közösségi oldalakon természetesen kapott hideget-meleget a biológia törvényeit meghazudtoló új emoji. Josh Hawley republikánus párti szövetségi szenátor sajtótitkára, Abigail Marone például a következőképp reagált a nagy bejelentésre:

„Nem tudom, kinek kell ezt még elmondani, de a férfiak képtelenek teherbe esni”

A terhes férfiakat ábrázoló, új hangulatjelek.

Fontos megjegyezni, hogy Jeremy Burge, az Unicode Consortium emojikért felelős igazgatója egy újságírói kérdésre elmondta, hogy az összes embert ábrázoló hangulatjelből szeretnének nemsemleges és transznemű változatot csinálni, hogy minden felhasználójuk találjon önazonos karaktert a kínálatukban.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?