KÜLFÖLD

Mellbevágó: az édesanya még a halála előtti utolsó pillanatban is a lányán segített

Az édesanya mindent megtett, hogy lányának megkönnyítse a gyászt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Gyakran a szülők elvesztése a legfájdalmasabb tapasztalat, amit egy embernek el kell viselnie az élete során. A gyásszal nehéz megküzdeni, szörnyű szembesülni azzal, hogy az imádott személy már nincs közöttünk.

„A szülők feltétel nélkül szeretnek. Őket ismered meg először, ők ismerik az egész életed, az összes történeted – kezdte Claire Hewson. – Amikor elmennek, meg kell küzdened a hiányukkal”.

Megkönnyítette lányának a gyászt

Fotó: Pixabay

A londoni call center menedzser azonban szerencsésnek érzi magát, mivel az édesanyja rendkívüli szervező volt.

„A halála után derült ki, hogy az volt az utolsó kívánsága, hogy megkönnyítse nekem a gyászt. A halála előtti napokban elment egy temetkezési vállalkozóhoz és mindent elintézett. Kiválasztotta a koporsóját, a virágokat, a kocsit, nekem már csak a zenét kellett betenni a lejátszóba. Mindent ki is fizetett. Örökre hálás leszek ezért neki, mert amikor megtudtam, hogy meghalt, teljesen összetörtem” – mondta.

Claire igazán rossz évet tudhat maga mögött. 2019 májusában ugyanis elvesztette az édesapját, Bobot rákban és alig egy évvel később édesanyja, Eileen is meghalt.

„Apa kórházban feküdt. Minden nap bementünk hozzá, sosem tudtuk, melyik nap lesz az, amikor elveszítjük. De tőle el tudtam búcsúzni, szép lassan elengedtük. De anya számomra váratlanul halt meg” – emlékezett vissza. Eileen is kórházba került, májkezelésen kellett részt vennie, de azt a lánya nem gondolta, hogy súlyos a helyzete.

Claire elmondta, képtelen lett volna megszervezni édesanyja temetését, annyira felemésztette a gyász.

„Anya még akkor is rám gondolt, az én terheimen akart könnyíteni, amikor haldoklott. Sosem fogom ezt elfelejteni” – zokogta a nő.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?