KÜLFÖLD

Tartományi miniszter: árulkodóak Merkel határzárral kapcsolatos szavai

A Welt című német napilap interjút készített a Saar-vidék belügyminiszterével. A fő téma a migrációs nyomás volt. A tárcavezető szerint az emberek egyre kevésbé szeretnék, hogy az országba tömegével érkezzenek bevándorlók.
  • Szerző: WM

Klaus Bouillon tartományi belügyminiszter úgy gondolja, hogy nem fog megismétlődni az öt évvel ezelőtti migráció válság. Ennek az egyik fő oka az, hogy az unió külső határai sokkal jobban vannak védve, mint 2015-ben. A másik oka az lehet a tömeges bevándorlás megállításának, hogy az emberek sokkal elutasítóbbak, mint pár éve, és nem szeretnék, hogy ismét menedékkérők milliói lepjék el az országot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Klaus Bouillon
Fotó: Florian Gaertner / Getty Images

A tárcavezetőhöz azok az elégedetlen hangok is eljutnak, amelyek arra panaszkodnak, hogy az újonnan érkező migránsoknak gyakran ugyanolyan, sőt sokszor több joga van és jobb ellátásban részesülnek, mint a hosszú éveket tisztességesen ledolgozó német állampolgárok.

Klaus Bouillon úgy véli, hogy az is nagy problémát jelent, hogy míg korábban valódi szíriai menekültek érkeztek hozzájuk, addig mostanra rengeteg olyan bevándorló próbálkozik náluk, akiknek esélye sincs a menedékjogra, vagy egy másik európai uniós tagállamban már regisztrálták őket.

Migránsok a bajor határnál 2015-ben.
Fotó: Sean Gallup / Getty Images

A mostaniaknak legalább a fele hivatalos iratok nélkül jön, és a nevüket, születési országukat sem pontosan adják meg

– vélekedik a miniszter, aki hozzátette, hogy a tartományi menekültszállók ismét telítődnek, de ennek nem csak az az oka, hogy újból többen érkeznek Németországba, hanem az is, hogy rengeteg kitoloncolási kísérlet meghiúsul. A Welt végezetül arról érdeklődött a miniszternél, szerinte érvényes-e még Angela Merkel német kancellár migrációs politikára vonatkozó korábbi irányelve. Klaus Bouillon erre úgy reagált, hogy Merkel azon szavai, miszerint „a határokat jobban kell védeni”, önmagukért beszélnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?