KÜLFÖLD

Tárt karokkal várja az ISIS terroristák gyermekeit a svéd egyház

Svédországból körülbelül 300 személy utazott el az Iszlám Államért harcolni. Nagy kérdés, hogy a gyermekeik veszélyt jelentenek-e?
  • Szerző: SZM

Svédországnak vissza kell fogadnia az Iszlám Állam harcosaivá vált állampolgárait – jelentette be tavaly Alice Bah Kuhnke svéd kulturális miniszter.

Az idén februárig a svéd titkosszolgálat, a Sapo szerint nagyjából 150-en térhettek vissza Svédországba azok közül, akik korábban már Szíriát és a terrorállamot választották. Csakhogy közülük jó néhányan máris új szélsőségesek toborzásába kezdtek, ezúttal Malmőben, amint ez kiderült a TV4 Nyheterna riportjából.

Megdöbbentő, hogy a svéd gyerekek hősként tekinthetnek ezekre a visszatért iszlamistákra, ami rendkívül veszélyes. Az emberek itt már nagyon aggódnak a saját gyerekeik miatt – mondta Michael
Helders svéd aktivista.

Nos, ha a svéd gyerekek hősként tekintenek rájuk, mit várhatunk a saját gyermekeiktől? A kérdés nem költői, mert a Sputniknews híre szerint

a svéd egyház arra készül, hogy hazahozza az egykori svéd ISIS terroristáknak, az “ISIS-menyasszonyoktól” született 60-80 gyermekét.

A göteborgi Högsbo plébániatemplom gyűjtést támogató koncertet is rendezett ennek érdekében. Külön pénzt gyűjtenek annak a hét árvának a visszahozatalára, akiknek az apja Michael Skramo, és aki a legveszélyesebb skandináv terrorista hírében állt Abou Ibrahim al-Swaidi néven, és aki márciusban veszítette életét a fronton.

Skramo apósa nemrég eljuttatta a gyermekeket az iraki svéd konzulátusra, amely tényt kitörő örömmel üdvözölte a svéd
közszolgálati televízió. Az interneten hozzászólók már nem ennyire lelkesek. Valaki ezt írta: vajon figyelt-e a svéd egyház a Skramo által Irakban és Szíriában megkínzott és meggyilkolt keresztény
áldozatokra?

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?