KÜLFÖLD

Támadnak a migránsok kelet felől

A bolgár határon egy kisbuszból kialakított furgonban, a magyar határon egy teherautón megbújt határsértőket tartóztattak fel a román hatóságok. A déli határkerítés útjukat állja, ezért egyre többen próbálkoznak az illegális határátlépéssel kelet felől.
  • Szerző: MTI

Bár az uniós választások közeledtével a balliberális megmondó emberek azt állítják, hogy a migrációs válság véget ért, ezt az állítást naponta cáfolják a határokat támadó, illegálisan az Unió területére beszökni akaró csoportok.

A román határrendészet hétfői beszámolója szerint a bolgár rendszámú, fuvarlevele szerint Németországba ablakokat szállító furgon vasárnap reggel jelentkezett belépésre a calafati közúti határátkelőn. A bolgár és román határőrök közösen vizsgálták át a járművet, amelyből tíz iraki és szíriai határsértő került elő.

A gépkocsivezető azt állította, hogy nem tudott a raktérben megbújt migránsokról.

A határsértőkkel és az embercsempészéssel gyanúsított gépkocsivezetővel szemben a Románia és Bulgária közötti toloncegyezmény alapján a bolgár hatóságok folytatják le a bűnvádi eljárást.

Hétfőn reggel a Nagylak-Csanádpalota román-magyar autópálya-határátkelőnél két román állampolgár jelentkezett belépésre egy Ausztriába tartó, román rendszámú teherautóval. A magyar és román rendőrök a közös ellenőrzés során felfedezték, hogy a raktérnek kettős fala van, az így kialakított rejtekhelyről pedig hat iraki határsértő került elő.

A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés, a teherautó román sofőrjével és utasával szemben pedig embercsempészet gyanújával kezdeményezett büntető eljárást a román határrendőrség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?