KÜLFÖLD

Szörnyű hírek: Párizsban csapna le az Iszlám Állam!

Újabb fenyegető videóval jelentkezett a kegyetlen terrorszervezet, amelyben megjelölték következő európai célpontjukat - visszatérnének a kezdetekhez.
  • Szerző: KF

A kisfilm szerint a közeljövőben lerohanják Párizst, ahol 2015 novemberében az első nagyszabású terrortámadásukat hajtották végre Európában: 130 embert öltek meg egyetlen éjszaka alatt. A terroristák az elfajzottság fővárosának nevezik videójukban Párizst, és azt ígérik, egy villámtámadásban fogják megostromolni és elfoglalni a várost. Földalatti sejtjeik az Eiffel-tornyot is lerombolják a film szerint, és a külvárosban gyülekező harcosok csak arra várnak, hogy elindíthassák az akciót.

 

A videót az Iszlám Államhoz hű Al-Abd al-Faqir Media hozta nyilvánosságra. A kisfilmben a francia harci járműveket a „Sátán hadseregeként” vonultatják fel, amelyeket a szélsőségesek egy pillanat alatt megsemmisítenek, a katonákat pedig fejlövéssel végzik ki. De a videóban más országokat is figyelmeztetnek.

„Eljött az idő: Róma előtt Párizst akarjuk, és miután megnyomorítottuk az életeteket, lebombázzuk a Fehér Házatokat és a Big Bent is.”

Ezzel egy időben egy másik propagandavideót is közé tett a terrorszervezet, amelynek az az érdekessége, hogy felfegyverzett női harcosokat mutatnak bevetés közben. Az Iszlám Állam videóiban eddig ugyanis nem szerepelt úgy nő, hogy közben éppen gyilkolt volna. Ebben azonban rögtön öt női harcos is lövöldözik Szíriában, miközben a narrátor arról beszél, hogy minden igazhitű muszlim fegyvert ragadott, hogy Allah nevében legyőzze a kurd elnyomókat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?