KÜLFÖLD

Szörnyű hibát vétettek a kórházban, örökre nyoma marad a kisbaba testén

Lili koraszülöttként jött világra. Borzasztó dolgokon kellett keresztülmennie nem sokkal születése után.
  • Szerző: Ripost

Beperel egy szlovákiai kórházat egy család, mert a szülők szerint a személyzet hibájából kellett amputálni kislányuk egyik ujját. Lili, aki most már három éves, koraszülöttként jött világra.

"A jobb gyűrűsujjába vezették be a kanült, azon keresztül kapta a gyógyszereket. Akkor a doktornő azt mondta, ne számítsunk arra, hogy Lili valaha teljes életet élhet, csak feküdni fog, és azt javasolta, adjuk intézetbe. Mi viszont egy pillanatra sem adtuk fel"

- mondta könnyeivel küszködve a kislány anyukája. Néhány nap után azonban a családot újabb sokk érte a kórházban:

"A gyűrűsujja teljesen elfeketedett, a kanül környéke elfertőződött, mert nem voltak képesek kivenni, kicserélni. Azonnal közölték, hogy amputálni kell az ujját. "

A ma három éves Lili a rengeteg rehabilitációs kezelésnek és családjának köszönhetően szinte teljesen felépült: ugyanúgy jár-kel és játszik, mint kortársai, de jobb végtagjaival, főleg a kezével még gondjai vannak - írja a Paraméter. Szülei szerint, amikor változékony az időjárás, kislányuk ki sem kel az ágyból, és arra panaszkodik, hogy nagyon fáj a jobb keze.

Az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal közben hivatalosan is megállapította, hogy valóban a kórházat terheli a felelősség azért, mert a kislány ujja elfertőződött és amputálni kellett. A szülők bírósági úton követelnek kártérítést a műhiba miatt.

A kanül egy érbe helyezett vékony műanyag cső, amelyet vérminta vételére, vagy infúziós folyadék/gyógyszer tartós beadására használnak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?