KÜLFÖLD

Szörnyű dolog történt a menekültszállón, halálfélelme volt a rendőrnek

Egy gambiai migránst azzal vádolnak, hogy a mélybe akart lökni egy rendőrt a heilbronni menekültszállón. A gyanúsított szerint erről szó sem volt...
  • Szerző: wm

Gambiából menekült el az a 22 éves migráns, akit azzal gyanúsít a német ügyészség, hogy egy rendőrségi intézkedés során megpróbált megölni egy rendőrt. A hazájában munkanélküliként éldegélő migráns először Olaszországba hajózott, majd onnan Németországba szökött. Az afrikai bevándorlót egy heilbronni menekültszállón helyezték el, amelynek gondnoka barátságosnak ismerte meg a fiatalt, még munkát is adott neki. A fordulat akkor állt be, amikor a migráns menedékkérelmét elutasították a német hatóságok.

Ezt követően agresszívvá vált...

– vallotta egy tanú a bíróságon. Előbb két migránstársára támadt rá késsel, majd a kiérkező egyenruhásokat ütötte és rugdosta meg. Pár hónappal később a szálló egy másik gondnokával került nézeteltérésbe, ami odáig fajult, hogy ismét riasztani kellett a rendőrséget. Az egyenruhások látványa azonban még inkább feldühítette: szidalmazni, köpdösni kezdte őket, majd a folyóson teljes erejével nekifutott az egyik rendőrnek, hogy a korláton átlökve a mélybe taszítsa. Az ügyészség szerint egyértelmű, hogy az illegális bevándorlót hatósági személy ellen elkövetett erőszak és emberölés kísérlete miatt kell elítélni.

A gambiai migráns azonban másképp látja a dolgot. Elmondása szerint nem őrült, hogy egyenruhásokkal húzzon ujjat. Szerinte az a probléma, hogy a rendőr a saját szemszögéből mesélte el a történteket, ahelyett, hogy tárgyilagosan tette volna ugyanezt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?