KÜLFÖLD

Szörnyű dolgot műveltek a György herceggel végezni akaró terroristával

Az Iszlám Állam nevû terrorszervezet nevében akarta kivégezni Nagy-Britannia kedvencét, az 5 éves György herceget egy kíméletlen dzsihadista. A férfit életfogytiglani börtönre ítélték, ám egy rabtársa most szörnyû dolgot tett vele.
  • Szerző: WM

Az Iszlám Állam szimpatizánsának életére egy házi készítésű késsel rontottak. Az egyik elítélt a fogkeféjére szerelt pengével akarta kioltani a terrorista életét. Husnain Rashid olyan komoly sérüléseket szenvedett az arcán, hogy az őrök azonnal kórházba szállíttatták.

A brit Daily Star nevű lap egyik informátora azt mesélte, hogy a zárka padlóját elöntötte a vér, hajszálon múlott csupán, hogy a fegyenc nem vérzett el. Az anonimitást kérő forrás megjegyezte, hogy Rashid nem túl közkedvelt a manchesteri börtönben. 

Még a legkeményebb bűnözők sem nézik jó szemmel, hogy egy 4 éves kisfiút mérgezett fagyival akarnak eltenni láb alól. 

A szélsőséges iszlamistát egyébként tavaly novemberben vették őrizetbe a rendőrök. A férfira akkor figyeltek fel, amikor az interneten közzétette az akkor még négyéves György herceg fényképét és az iskolájának pontos címét. A bíróság ezt úgy értékelte, hogy Rashid ezzel egyértelmű jelzést adott a többi iszlamistának, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg közös gyermeke az Iszlám Állam egyik fő célpontja. 

Az ügyészség ezen kívül bizonyítékokat talált arra is, hogy a férfi futballstadionok ellen is tervezett véres merényleteket. Továbbá amiatt is vádat emeltek ellene, mert egy online blogon jó tanácsokkal látta el azokat a terroristákat, akik merényletet terveztek a szigetországban. Hushain Rashidot életfogytiglani börtönre ítélték, de ha megéli, akkor lehetséges, hogy már 25 év után szabadulhat. 

És ezeket olvastad már?