KÜLFÖLD

Szlovéniai horrorbaleset: hősként halt meg a magyar kamionos

A szörnyű balesetről készült videón látni lehet a tragédia pillanatait, ahogy a férfi kamionjával szakadékba zuhant szerdán.
  • Szerző: Ripost

Egy irányíthatatlanul csalinkázó autót akart kikerülni és megvédeni a sofőrjét, emiatt halt meg Szlovéniában az 53 éves Cz. György. A tapasztalt kamionos szerdán a Ljubljana felé vezető autópályán hajtott, amikor egy kanyarban egy kis Opel Corsa nekicsapódott. Annak 41 éves vezetője elvesztette uralmát az autó fölött, ami irányíthatatlanná válva nekicsapódott György kamionja oldalának, épp eltrafálva a kormányzott kereket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció

A balesetet valószínűleg az okozta, hogy a kamion sofőrje meg akarta akadályozni a tragédiát, elrántotta a kormányt, így viszont a tartálykocsi megbillent, a kamion pedig egyenesen a húszméteres szakadékba zuhant. Az Opel sofőrje sértetlenül megúszta a balesetet. A térfigyelő kamera megdöbbentő felvételei, amelyek a tragédia előtti néhány másodpercet mutatják, azóta bejárták az internetet.

A szörnyű baleset után a szlovén hatóságok is megdöbbenve nyilatkoztak a történtekről:

„A teherautó sofőrje valószínűleg tisztában volt azzal, hogy a 20 tonnás kamion agyon fogja nyomni az Opelt, ha nem rántja el a kormányt a szakadék felé. Úgy gondoljuk, meg akarta menteni a balesetet okozó férfi életét” – mondta a helyi sajtónak Aleksandar Vrabic rendőrfelügyelő.

„Egy ilyen helyzetben dönteni nem másodpercek, hanem tizedmásodpercek kérdése, nem lehet tanítani, zsigerből jön a reagálás. Alapvető szituációkat lehet gyakorolni a tanpályán, de ez a baleset nem ilyen helyzet volt” – magyarázta a helyzetet Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató.

Kollégái el sem akarják hinni, mi történt, mély gyászba zuhantak a hír hallatán, hiszen Györgyöt mindenki szerette. A Révész Trans Kft. saját halottjának tekinti a férfit.

„György közel 20 éve dolgozott a fuvarozásban, a legtapasztaltabb sofőrjeink közé tartozott. Minden rá bízott feladatot kitűnően elvégzett, segített kollégáinak, példamutató munkavállalóként végezte el munkáját. Közvetlen, jólelkű, családcentrikus ember volt” – nyilatkozta a Révész csoport képviselője. A cég mindent megtesz, hogy enyhítse a gyászoló család fájdalmát, így segít a holttest hazaszállításában és a temetésben.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?