KÜLFÖLD

Szívszorító! Magyar orvos számolt be a manchesteri gyermekkórházból

Sokkolta a világot a hétfő esti terrortámadás. Az Ariana Grande-koncert végén történt robbanásban 22-en életüket vesztették, 65-en pedig megsérültek. Többségük gyermek, akiknek nagy részét a manchesteri gyermekkórházba szállították, ahol most mindenki értük küzd. A Ripostnak megszólalt a kórházban dolgozó magyar gyermeksebész.
  • Szerző: Ripost

„Sok gyerek agysérülést, mások végtagsérülést szenvedtek, vannak, akik a szétrepülő fémcsavaroktól veszítették el a szemüket” – mondta el a %%-nak a helyszínről dr. Rákóczy György.

A mentősöktől és a rendőrségtől kaptunk értesítést, hogy rendkívüli eset történt. Ezért több orvost is behívtak, sokan a szabadnapjukról jöttek be, hogy segíthessenek.

Rákóczy György elmondta, hogy minden sérült átesett a szükséges műtéteken, a gyerekek folyamatos felügyelet alatt vannak, minden sérültre külön nővér vigyáz. A kicsik szülei az intenzív osztályon várakoznak és őrzik gyermekeik álmát. Közülük szinte senki nem akarja elhagyni az épületet.

„A szülők összeomlottak, látva a sérült gyermekeket. Nem csoda, hogy nem akarnak hazamenni – folytatta a gyermeksebész –, bennük a kórház pszichológusai tartják a lelket. Sajnos számítani kell még arra, hogy egy-két gyermeket – főleg komolyabb agysérülteket – el fogunk veszíteni" - mondta dr. Rákóczy György lapunknak.

A magyar gyermeksebész beszámolójából a csütörtöki napilapban közlünk részleteket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?