KÜLFÖLD

Szívszorító látni: így él ma a világ egykori legkövérebb gyermeke

Arya Permana annyira kövér volt, hogy segítségre volt szüksége még ahhoz is, hogy járni tudjon.
  • Szerző: WM

A világ legkövérebb gyermeke! Mindenki csak így szólította azt az indonéz kisfiút, aki egyáltalán nem volt büszke arra a világrekordra, ami néhány évvel ezelőtt még a nevéhez fűződött. A rekordnak számító 192 kilogrammos súlyával már járni sem tudott, ezért az iskolát is nélkülöznie kezdett. Szerencsére ez ma már csak a múlté.

Arya Permana 192 kilót nyomott

A világ legkövérebb gyermeke volt.

Arya Permana gyomorszűkítő műtéten esett át, és a szakemberek tanácsára megpróbált egészségesen élni. A 14 éves tini ezeknek köszönhetően folyamatosan vesztett a testsúlyából, mára pedig „már csak 121 kilót nyom. Bár még ez is nagyon messze van az ideálisnak mondható súlytól, Arya élete így is gyökeresen megváltozott.

Arya Permana egy műtétnek köszönhetően már sokkal normálisabb életet él

Egy frissen készült riportban már rá sem lehet ismerni a fiúra.

Egy vele készült friss riportból kiderül például, hogy már nem csak iskolába jár, de még a focizni is tud az osztálytársaival. A tinédzser szülei elmondhatatlanul boldogok, szerintük a gyermeküknek megvan minden esélye arra, hogy a társaihoz hasonlóan boldog életet éljen.

Mások el sem tudják képzelni, hogy milyen nagy dolog nekünk az, hogy a fiúnk tud járni vagy aludni anélkül, hogy fennállna a fulladásveszély. Sokkal boldogabb életet él, mint pár éve, ami nekünk is nagyon fontos.

- jelentette ki a 48 éves édesapa. A szülők nem tartják kizártnak, hogy a fiúnak még további műtétekre is szüksége lesz annak érdekében, hogy 100 kiló alá tudjon fogyni. A gyomorműtétek mellett azonban még szépészeti beavatkozás is várhat a gyermekre, akinek a megnyúlt bőrét kell eltávolítani.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?