KÜLFÖLD

Szívszorító: elvesztette a végtagjait a koronavírus elleni küzdelem során az édesanya

Legyőzte a koronavírust, majd vérmérgezést kapott az asszony és kómába került.
  • Szerző: Ripost

Az 58 éves Carolina Costeren március végén kezdtek megmutatkozni a koronavírus tünetei. Két szörnyű hetet töltött a kórházban a vírus elleni küzdelemmel, ami legrosszabb rémálmává vált. S itt még nem ért véget a szörnyű története…

Miután legyőzte a vírust a Bedfordból származó bátor anyuka, sokkal rosszabbra fordult az állapota. Az orvosok mellkasi fertőzéssel diagnosztizálták.

Beszélt a háziorvosával, majd kórházba ment kivizsgálásra, ahol közölték vele, hogy vérmérgezést kapott. Carolina ezek után több mint egy hónapig kómában volt. Családját kétszer is felkeresték, hogy be fogják fejezni a kezelését, ha az állapota nem mutat javulást.

Az orvosok legnagyobb döbbenetére egy hónap után mégis felébredt magától, ám a kómában a vér nem elégségesen jutott el az agyába és a létfontosságú szerveibe, így a végtagjai elfeketedtek és elhaltak.

„A két kezét és lábait – bármennyire is fájdalmas – amputálni kellett, mert nem tudta többé használni őket. Annyira hálás voltam az életéért, hogy azt gondoltam, ez mégsem akkora csapás” – kezdte a Mirrornak a lánya, Hannah (24).

Carolina Costerennek, hogy normálisan és függetlenül élhesse tovább az életét speciális segédeszközök beszerzésére is szüksége van, amiben családja segíti. Jelenleg egy fogyatékkal élőket segítő otthonban van, ahol elősegítik a rehabilitációját.

„Olyan pozitivitással és elszántsággal állt ehhez a helyzethez, amire kevesen lettek volna még képesek” – tette hozzá a lánya.

Így Carolina keze és lába nélkül próbál alkalmazkodni új életmódjához, és reméli, hogy hamarosan visszatérhet jótékonysági alapítványi munkájához.

„Békére lelt a végtagjai elvesztése után, mivel nem ezek tették azzá a személyiséggé, aki” – fejezte be az interjút Hannah.

És ezeket olvastad már?