KÜLFÖLD

Szívmelengető: nagymamája mentette meg a 13 hónapos unoka életét

A büszke nagyszülő nem tétovázott, azonnal vállalta a veszélyes műtétet, hogy megmentse unokája életét.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő küzdelmet tudhat a háta mögött a 13 hónapos Hudson Penning, aki a nagymamájának köszönheti, hogy életben maradt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az 55 éves Sengar Hayson a saját életét tette kockára unokájáért. Az orvosok sokkoló diagnózist közöltek a szülőkkel a londoni King's College Kórházban. Az édesanya, Chelsea (30) és az édesapa, Tom (36) megrednületn hallgatta, hogy egy ritka genetikai betegség miatt tönkrement a gyermekük mája.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Ahhoz, hogy életben maradjon, élő donor szükséges, de a lista olyan hosszú volt, hogy akár 18 hónapot is várniuk kell rá. Legnagyobb szerencséjükre azonban a kisfiú egyik nagymamája alkalmas volt donornak és azonnal vállalta a kockázatos beavatkozást.

A sebészek háromórás műtét hajtotta végre a nagyszülőn, hogy kivegyék a mája egy részét. Ezután jött a neheze, hogy a kis Hudson hétórás műtét során megkapja az életmentő szervet.

„Sokszor elmagyaráztuk neki, nem muszáj végigcsinálnia, és ha az utolsó pillanatban úgy dönt, hogy nem akarja, az sem baj. Még mindig nem tudjuk felfogni, mit tett értünk” – emlékezett vissza meghatódva a boldog édesanya.

„Anyukám a legcsodálatosabb ember a világon. Értünk akarta megtenni, és nem hagyta magát elriasztani. Ő nem egy idős, hanem egy nagyon fitt 55 éves nagyi” – tette hozzá Chelsea.

A kisfiú felépülése hat hónapot vett igénybe, de szerencsére rendben zajlott a műtét és a szervezete is befogadta a nagymamája máját – írja a Mirror.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?