KÜLFÖLD

Szívfacsaró: nem tudja megölelni 5 éves kislányát az édesanya, mert égési sérüléseket okozna a gyermeknek – fotók

A kislány bőre rendkívül érzékeny.
  • Szerző: Ripost

A brit Kirsty Fletcher sokat szenved, mivel 5 éves kislányának egy ritka genetikai rendellenesség miatt annyira érzékeny bőre van, hogy megölelni sem lehet anélkül, hogy fájdalmat okoznának neki. A rendellenesség (Epidermolysis Bullosa) olyan fehérje kollagén hiányt okoz, amely eredeti funkciója, hogy „összekapcsolja„, összetartsa a bőrt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123RF

Portia borzasztó égési sérülésekhez hasonló sérüléseket szenved, ha csupán alig érnek is hozzá. A négygyermekes anyuka nehezen viseli a helyzetet.

„Még csecsemőkorában is csak egy puha selyempárnán fekve lehetett kézbe venni Portiát. Ha bármi apró súrlódást okoz a bőrén, szörnyű kínokat él át. Például ha elesik, nem szabad elkapni a karját, hagyni kell, mert lehúzhatom vele a bőrt a kezéről egy mozdulattal. Szörnyű, hogy nem tudom átölelni, amikor szüksége lenne rá! Ennek ellenére egy igazi kis harcos, rendkívül büszke vagyok rá!” – mondja a 28 éves édesanya a The Sunnak. „Portia szeretne normális életet élni, amennyire csak lehet, így már vágyik az iskolába is.„

A fotókat ide kattintva lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?