KÜLFÖLD

Szívbemarkoló: nehéz választás elé állították az anyát, akinél harmadik terhessége alatt rákot diagnosztizáltak

A 29 éves Roberta Burtonnak olyan döntést kellett hoznia, amelyet egy anya sem szeretne átélni. Miután rákot diagnosztizáltak, amikor 11 hetes terhes volt harmadik gyermekével, el kellett döntenie, hogy kockáztatja-e az intenzív kemoterápiát vagy sem.
  • Szerző: Ripost

A 29 éves Roberta Burton, az immár háromgyermekes anya arról a szívszorító döntésről mesélt a Daily Starnak, amelyet meg kellett hoznia, miután terhessége alatt rákot diagnosztizáltak nála. Akkor tudta meg a lesújtó hírt, mikor 11 hetes terhes volt harmadik gyermekével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Úgynevezett Hodgkin-limfómát, a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos burjánzását diagnosztizáltak nála. Miután ezt közölték vele az orvosok, Roberta megrémült, hogy a kemoterápia milyen hatással lehet születendő gyermekére. Ezt nem akarta kockáztatni, ám a kemoterápia nélkül azt reszkírozta volna meg, hogy két kis gyermeke anya nélkül nőjön fel.

„Hatalmas sokként ért ez az egész„ – kezdte az édesanya, aki hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy mivel kisbabája egészségesen fejlődik, megpróbálják a kemoterápiát. „A vizsgálat azt mutatta, hogy a szíve erős, és hogy megkezdhetjük a kezelést, miután túljutottunk a 17 héten, amikor a méhlepény már megvédi a mérgező szerektől. Emellett persze nagyon nehéz volt a kemoterápia a terhesség szokásos tüneteivel, és közben vigyázni kellett a két másik fiunkra is.”

A gyermeket végül császármetszéssel segítették világra: Elias, egy teljesen egészséges kisfiú született meg. Most első születésnapját ünnepli a család.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?