KÜLFÖLD

Szíriai migráns erőszakolt meg egy 16 éves lányt Brémában

Február elején támadt meg egy ismeretlen férfi egy 16 éves lányt. Az áldozat nemi erőszak elkövetése miatt tett feljelentést. A rendőrség pár napja adott ki fényképes körözést a szíriai gyanúsított ellen, akit rövid időn belül sikerült is elfogni.
  • Szerző: WM

Két hónapra volt szüksége a német rendőrségnek ahhoz, hogy meg tudjon nevezni egy gyanúsítottat egy február eleji nemi erőszak ügyében. A német sajtó akkor arról számolt be, hogy egy 16 éves lányt február 5-én támadott meg egy ismeretlen Brémában. A rendőrség szexuális zaklatás és nemi erőszak elkövetése miatt indított akkor eljárást ismeretlen tettes ellen. A helyszínen és a fiatal lány testén rögzített nyomok alapján a hatóságok a múlt hét közepén adtak ki fényképes körözést egy 18 éves szíriai migráns ellen.

A rendőrséghez pár órán belül rengeteg bejelentés érkezett, amelyek alapján a hétvégén már kattant is a bilincs a bevándorló kezén.

A hatóságok annyit közöltek, hogy a fiatal férfi ellenkezés nélkül engedte magát őrizetbe venni, a brémai bíróságon pedig már el is rendelték az előzetes letartóztatását. Azt egyelőre nem tudni, hogy a gyanúsított tette-e beismerő vallomást, illetve arról sem adtak felvilágosítást a hatóságok, hogy a tinédzser korú lány a támadás óta milyen állapotban van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?