KÜLFÖLD

Szír migránsok szexrabszolgaként tartottak egy tinilányt Németországban

Egészen döbbenetes történet látott napvilágot, miután a német bíróság jogerős ítéletet hozott a két szír menedékkérő ügyében.

Egy szír apa-fia páros Németországba csempészett egy közel-keleti tinilányt, akit éveken keresztül rabszolgaként tartottak az otthonunkban, többször megerőszakolták, és minden alkalommal brutálisan elverték egy nadrágszíjjal, amikor nem engedelmeskedett nekik – írja a német Bild internetes kiadása.

A 48 éves Ahmed H. és 22 éves fia, Khaled E. menedékkérőként érkeztek Németországba még a nagy migrációs válság csúcsán, azaz 2015 második felében. Mint később kiderült, egy harmadik személy, egy Katbeh A. nevű tinilány is velük együtt jött, őt viszont gondosan elrejtették a hatóságok elől. A két férfi azért döntött így, mert a lányt szexrabszolgaként tartották és rendszeresen megerőszakolták az otthonukban. Khalednek egy gyermeke is született tőle 2019 februárjában.

A baba születése után a két szír menedékkérő úgy döntött, hogy a lányt visszacsempészik Szíriába. Pár hét alatt el is jutottak a török-szír határhoz, azon viszont nem tudtak átkelni, ezért Katbehet egy török befogadóközpontban hagyták magára, majd visszautaztak Németországba. A fiatal lány összesen három hónapig élt itt, majd elhatározta, hogy balkáni útvonalon újra visszatér Németországba. Saját bevallás szerint nagyon hiányzott neki a gyermeke, ezért vágott neki az 1500 kilométer hosszú útnak.

Két hónappal később Katbeh meg is érkezett Németországba, felvette a kapcsolatot a hatóságokkal és elmondta nekik a történetét. A rendőrség a vallomása alapján őrizetbe Ahmedet és Khaledet, a fiatal lányt és gyermekét pedig egy női menedékházban helyezték el, amíg a migrációs hivatal le nem folytatja a menekülteljárásukat.

A két férfi ügyével kapcsolatban a hét elején jogerős bírósági ítélet született. A 22 éves Khaled 6 év börtönbüntetést kapott, mivel kizárólag ő verte és erőszakolta a fiatal lányt. Erről több videofelvételt is találtak a telefonjában. A fiú 48 éves édesapját, Ahmedet pedig embercsempészet és bűnrészesség vádjában találtak találták bűnösnek, amiért 2 év 3 hónap szabadságvesztésre ítélték.

A bírósági ítélet értelmében a két férfit azonnal vissza kell toloncolni a származási országába, amint leülték a börtönbüntetésüket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?