KÜLFÖLD

Szír migránsok a vonat elé löktek egy német férfit Waghäusel pályaudvarán

Az áldozatnak több csontja is eltört, de csodával határos módon, túlélte a támadást. Jelenleg kórházban kezelik, állapota stabil.

A német rendőrség őrizetbe vett két fiatal szír bevándorlót, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a vonat elé löktek egy 54 éves német férfit a Baden-Württemberg tartományban található Waghausel nevű kisváros központi pályaudvarán múlt hét kedden – írja Heidelberg 24 hírportál.

Az őrizetbe vett migránsok neveit nem hozták nyilvánosságra a hatóságok. Mindösszesen annyit tudni, hogy egy 22 és egy 25 éves szír fiatalemberről van szó, akik testvérek, és pár évvel ezelőtt kaptak menedékstátuszt Németországban.

A Heidelberg 24 beszámolója szerint a testvérpár idősebbik tagja először verbálisan inzultálta a német férfit, majd minden ok nélkül a vágány sínjére lökte, éppen amikor egy szerelvény készült ott megállni. Szerencsére a vonat lassan haladt és a mozdonyvezető idejében észre vette a férfit. A szerelvény ugyan elütötte a férfit, de csodával határos módon nem gyűrte maga alá. Az áldozat egyik combcsontja és több bordája is eltört. Jelenleg kórházban kezelik, állapota stabil. Az eset után az elkövetők elmenekültek a helyszínről, a rendőrök két nap után fogták el őket.

Karlsruhe város főügyésze gyilkossági kísérlet vádjával indított eljárást a migránsok ellen. Elmondása szerint jelenleg keveset tudni az esetről, de a szír testvérek vélhetően ok nélkül támadták meg a német áldozatukat.

Németországban egyébként nem ez az első eset, amikor egy migráns látszólag minden ok nélkül lök vonat elé embereket. Tavaly júliusban például egy eritreai bevándorló egy 8 éves fiút és édesanyját lökte az érkező gyorsvonat elé Frankfurt főpályaudvarán. A tragédiában a gyermek az életét vesztette.

2019-ben pedig egy boszniai migráns gyilkolt meg egy 34 éves nőt hasonló körülmények között Észak-Rajna-Vesztfáliában. Egy évvel ezelőtt pedig Wuppertalban egy 23 éves indiai menedékkérő próbált meg megölni egy ötéves kisgyermeket, akit magához ragadott és vele együtt a vonat elé vetette magát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?